VISSZA 

Műtétre szorul Gabi térde!

Haladok, haladok!!!

Gabi a térdsérülést és a műtétet követően megkezdte a gyógytornát. Mint elmondta: "Szigorú program szerint végzem a gyakorlatokat. A lábemelések és feszítő gyakorlatok után már 3D-seket is csinálok. A múlt héten elkezdhettem a bicajozást elértem a 100 fokos hajlítást. Minden nap gyógytornára járok és nagyon szépen halad a gyógyulás. Minden egyes nap egyre jobban van a lábam. Szerencsére torna közben sincsenek fájdalmaim, aminek nagyon örülök mert ez megkönnyíti a dolgomat. Sántikálni már egyáltalán nem sántikálok. Nem is lehet már észrevenni a mozgásomon, hogy műtötték. Jó persze azért még nem tökéletes de majdnem... Lassan el szeretném kezdeni a kondit is mert nem szabad hogy leépüljek. Combizmom kezd visszatérni végre... Haladok, haladok..."
Gabinak mielőbbi felépülést kívánunk!
2015. november 11.

Megkérdeztük Tóth Gabit, hol tart a gyógyulásban?
Amíg szinte az egész csapat különböző válogatottakkal készül, a térd műtéte után lábadozó, kényszerpihenőn lévő Tóth Gabi otthonában gyógyul, és végzi a megengedett rehabilitációs gyakorlatokat. Beszámolt nekünk Gabit arról, hogy javul a térde…
Két héttel a műtéted után hogy vagy, Gabi?
Köszönöm, a körülményekhez képest jól vagyok, csak ne kéne ennyit feküdnöm! Nem vagyok én ehhez hozzászokva, lassan már 3 hete nem izgek-mozgok, ezt már nehezen viselem, ennél azért én sokkal nyüzsgősebb vagyok. Eddig állandóan jöttem-mentem, edzés, utazások, meccsek, most meg hetek óta leginkább az ágyat nyomom. De igyekszem türelmes lenni, a doki azt mondta, hogy az első két hétben pihentessem.
Tudsz-e már lábra állni? Kell-e segítség?
Igen, lábra álltam már, és tegnap óta az egy mankót is elhagytam, el tudok bicegni segítség nélkül.
Mivel kezdted a rehabilitációt, és hogyan haladsz benne?
Még a kórházban a gyógytornász mutatott pár gyakorlatot, ezek első sorban lábemelgetések, feszítő gyakorlatok. Ezeket az első napoktól kezdve csinálom. Aztán kaptam egy térdhajlító gépet is, amit naponta 3-4-szer kell használnom. Most 80 fokra van beállítva, tehát jelenleg ennyire tudom hajlítani a lábamat.
Év végéig mi a terv a rehabilitációban? Hová kell eljutnod december végéig?
Nem szeretnék semmit elsietni, amit az orvos és a gyógytornász mond, úgy lépek majd előre. Szeretnék stabilan helyrejönni, hogy ott folytathassam, ahol abbahagytam, ehhez pedig sok türelem kell.
Elég fiatalon ért utol a kézilabdások egyik legsúlyosabb sportsérülése... Lelkileg hogyan viseled a történteket?
Most már jobban vagyok, a hangulatomon nem érződik, hogy fél évig kiestem, de amikor megtudtam a szalagszakadást, az azért nem esett jól. Most már túl vagyok a műtéten, és csak a felépülésre koncentrálok. Amit nehezen viselek, az inkább a tétlenség, a sok fekvés, de hát ezt is meg kell tanulnom kezelni.

Mihamarabbi gyógyulást kívánunk, és várunk vissza, Gabi!
FORRÁS: gyorietokc.hu, Fata Edina 2015. október 09.



Amikor az emberből kihúzzák a csövet - Tóth Gabi
Amennyiben minden a tervek szerint alakul és nem jön közbe váratlan dolog, úgy fél év múlva edzésre jelentkezhet Tóth Gabriella, a Győri Audi ETO válogatott kézilabdázója, akit a múlt héten műtöttek meg...
„Az első éjszaka csak néhány percet sikerült aludnom a fájdalomtól, aztán fokozatosan egyre többet, most már egészen jó, csak az zavar, hogy egész nap feküdnöm kell, mert az nem az én világom... - mondta a Nemzeti Sportnak egészen vidám hangon Tóth Gabriella, akinek elszakadt keresztszalagját egy nappal 19. születésnapja után műtötték meg. - Nem vagyok magam alatt, elvégre a nehezén talán túl vagyok, mert azt nem gondoltam volna, hogy annyira fáj, amikor az embernek kihúzzák a csövet a lábából... A műtét jól sikerült, most már várom, hogy a héten kiszedjék a varratokat, elkezdjem a gyógytornát, mert ez a tétlenség kikészít. Hosszú hónapok kellenek, mire rendbe jövök, de ha elkezdem a munkát, már könnyebb lesz.”

FORRÁS: nemzetisport.hu 2015. szeptember 29.


Gabi túl van a műtéten és az első sétán!
Dr. Balogh Péter csapatorvos szerint "Minden az előzetes diagnózis szerint alakult, egyéb problémát nem észleltünk. Elvégeztük a keresztszalag műtétet, Gabi gyógyulása hat hónapot vehet igénybe."

FORRÁS: gyorietokc.hu, Szilágyi Andrea 2015. szeptember 25.



Lelkileg nem vagyok most topon - Tóth Gabi

Mint korábban megírtuk, súlyos térdsérülést szenvedett Tóth Gabriella, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának tehetséges irányítója. A két hét múlva a 19. születésnapját ünneplő játékos érthető módon nehezen éli meg a helyzetet, amely éppen a legrosszabbkor jött, hiszen már kezdett beilleszkedni a nyáron alaposan átalakult csapatba.
„Lelkileg nem vagyok most topon" - mondta Tóth Gabriella az utanpotlassport.hu-nak. - A múlt hét csütörtökön az egyik csel során letapadt a térdem, és reccsent egyet. Pénteken az MR-vizsgálat kimutatta, hogy teljesen elszakadt a keresztszalagon. Tettünk próbált, hátha tudok térdgéppel játszani, de hétfőn, hasonló szituációban ugyanaz megismétlődött, így a műtét mellett döntöttünk."
A vezetőedző Ambros Martín segítője, Danyi Gábor elmondta, hogy teljesen ártatlan szituációban történt az eset, és ahogyan Tóth is jelezte, nem is biztos, hogy akkor szakadt el a keresztszalag: lehetséges, hogy már korábban, csak addig nem érezte. Mindenesetre tény, hogy szeptember 24-én operálják.
„Nagyon bánt az egész, mert most már éreztem, hogy kezdek beilleszkedni a csapatba, ráadásul úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. És a lehetőséget is mindig megkaptam!... Erősnek kell lennem, és minél hamarabb túllendülnöm a történteken" - tette hozzá a válogatott játékos, aki így lemarad a decemberi dániai világbajnokságról.

FORRÁS: nemzetisport.hu 2015. szeptember 9.


Műtétre szorul Gabi térde!
Gabi egy edzésen szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, és a vizsgálatok kimutatták a szalagszakadást a bal térdében. Dr. Balogh Péter csapatorvos nyilatkozata szerint "Sajnos teljes elülső keresztszalag szakadásról van szó, amely műtétre szorul. A beavatkozást még szeptemberben elvégezzük, a játékosra pedig fél év kihagyás vár."
Gabinak mielőbbi felépülést kívánunk!

FORRÁS: gyorietokc.hu, Szilágyi Andrea 2015. szeptember 9.