VISSZA 

TÓTH FERENC AZ EGYIK, TÓTH GABRIELLA A MÁSIK OLDALON


Sokan várják nagy izgalommal a szombati Érd–Mosonmagyaróvári Kézilabda Club találkozót, az élvonalbeli bajnokság ötödik fordulójából. A Tóth család is ezek közé tartozik, hiszen náluk az édesapa Tóth Ferenc az MKC masszőrjeként fog találkozni az Érd csapatában kézilabdázó lányával Tóth Gabriellával.
"Én úgy számolom, hogy ez már a hatodik olyan mérkőzés lesz, ahol Gabi az ellenfél sorait erősíti - kezdi a beszélgetést Tóth Ferenc a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club egyik legnépszerűbb sportembere. Játszott ellenünk a Győri Audi ETO KC, a Kisvárda Master Good SE és már az Érd játékosaként is. Ennek ellenére, az érzés még mindig megszokhatatlan, hiszen mi most ismét különböző célokért küzdünk majd. Igaz nem közvetlenül a pályán, de mégis egymás ellenfelei leszünk és így én most igazából annak örülnék, ha Gabi jól játszana és semmilyen sérülés sem érné. Az eredményt illetően azonban nagyon optimista vagyok, mert úgy gondolom, hogy mi most meglephetjük az érdi csapatot."

Komoly meglepetést okoznánk ezzel, de Tóth Gabriella vélhetően nem így gondolkozik erről a bajnoki találkozóról.
"Mi nagyon sokat ugratjuk, zrikáljuk egymást és így már üzent nekem, hogy sok papírzsebkendőt is készítsek a masszőr táskába, mert mi fogunk sírni a mérkőzés után. Az igaz, hogy az eddig találkozásink során, mindig mi húztuk a rövidebbet, de azt ő is pontosan tudja, hogy ez a legerősebb mosonmagyaróvári kézilabda csapat, amely ellen kézilabdázni fog. Náluk pedig sok a meghatározó teljesítményre képes sérült játékos és ezért nagyon kevés most a minőségi csere lehetőségük. Janurik Kinga visszatérésével érthetően javulni fog a helyzetük, de ő is hosszú heteket hagyott ki és így még nincs igazán formában. Én természetesen mindig megnézem a lányom mérkőzéseit, amikor csak tehetem és így láttam a Vác és a Siófok elleni találkozóikat. Ezeken is egyértelmű volt, hogy vannak gondjaik, amikor a kezdő hatosuk játékosai már egy kicsit fáradnak."
Sérülések a mi dolgunkat is nehezítették az elmúlt időszakban. Viszont ki tudna pontosabb felvilágosítást adni a lányok jelenlegi állapotáról a csapat masszőrénél!?
"A válogatott szünet és a szabad hétvége nagyon jól jött most nekünk, mert valamennyi játékosunk állapota nagyon sokat javult. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy többen teljesen rendbe jöttek és talán még sérülés miatt hiányzó kézilabdázónk sem lesz szombaton Érden. A lányok az MTK Budapest elleni vereségen is túl tették magukat és pontosan tudják, hogy a hiányzó két pontunkat, kizárólag bravúrokkal lehet pótolni. Halottam, hogy az Érdre induló szurkolói buszunk is megtelt már és mivel a hazai fanatikusok száma viszont megcsappant, így a buzdítással sem lesz gondunk. A mérkőzésen pedig az esélytelenek nyugalmával játszhatunk és ez is nagyon komoly előny lehet a tavalyi játékát egyelőre még csak kereső hazai csapat ellen."
Pénteken együtt nézte meg az MKC csapata a hétvége első Magyarország - Montenegró felnőtt válogatott mérkőzését. Azt gondoljuk, hogy ez a program is Tóth Ferenc számára volt a legizgalmasabb, hiszen ott is szurkolhatott Tóth Gabriellának.
"Élvezetes és színvonalas válogatott mérkőzést láttunk, ahol akkor sikerült legyőznünk a világsztárokkal felálló montenegrói válogatott. A sikerből pedig Gabi is alaposan kivette a részét, hiszen öt gólt dobott és a legalább tíz gólpassza is volt azon a találkozón. Látszik a teljesítményén, hogy végre sikerült sérülésmentesen végigcsinálni a nyári felkészülést és így jó formában is van. Kim Rasmussen most alakítja ki az új magyar válogatott csapatot és ezért még közel negyven fős, tehát nagyon bő a behívott játékosok száma. Gabinak most nagyon jó esélye van arra, hogy stabil válogatott kézilabdázó játékos legyen és ezért nagyon oda is figyel arra, hogy a teljesítményével továbbra is kiérdemelje a szövetségi kapitány bizalmát."

FORRÁS: mkcse.hu 2018. október 02.