VISSZA 

UTOLÉRTE A KLUB


A hír igaz…, tehát most már hivatalosan is bejelentjük, hogy Tóth Gabriella a nyártól a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában folytatja a pályafutását. A válogatott irányító tulajdonképpen visszatér Mosonmagyaróvárra, hiszen tizenhat évesen már játszott az MKC jogelődjében, a Veszprém Barabás KC gárdájában. A 2014/15-ös élvonalbeli bajnokságban pedig a Mosonmagyarvári kézilabda Club csapatában kézilabdázott.
Tóth Gabriella 1996 szeptember 23.-én született Berettyóújfaluban, ahol tíz évesen a helyi csapatban kezdett kézilabdázni. Két év múlva, Róth Kálmán hívására érkezett Győrbe, ahol Görbicz Anita utódjának tartották. 2012-ben bajnoki aranyérmet nyert az ETO-val, ahová a győriek tartalékcsapataként kezelt Veszprém és az MKC után visszatért a 2015/16-os szezonban. Sajnos ekkor keresztszalag-szakadást szenvedett, és a hosszú felépülés után, kölcsön játékosként Kisvárdára került. 2017-ben Érdre igazolt, ahol az első évben még szintén kölcsönszerződése volt, amit később véglegesítettek. A 2019/20-as idényben tizennyolc bajnoki mérkőzésen 96 gólt dobott, amellyel az érdi csapat legeredményesebb kézilabdázója volt. Az ott felmerülő financiális és szakmai problémák miatt, tavaly nyáron klubot váltott és a Siófok KC csapatához igazolt.

A huszonnégy éves, 175 cm magas, 67 kg súlyú kézilabdázó, 2014-ben már tizenhét éves korában bemutatkozott a magyar válogatottban. Sérülések miatt sajnos több világversenyről lemaradt, de a 2019-es világbajnoki keretnek tagja volt a nemzeti csapatban, ahol eddig 49 alkalommal szerepelt és 94 gólt dobott. Tóth Gabriellát családi szál is köti a mosonmagyaróvári klubhoz, hiszen a játékos édesapja, Tóth Ferenc az MKC masszőre.

Ismerős környezetbe, barátok, megszokott társak közé érkezem a majd a nyáron és nagyon bízom abban, hogy itt végre önmagamat is megtalálom - nyilatkozta a honlapunknak a játékos. - Mostanában sok volt a változás körülöttem, pedig a számomra pont bizalom, a biztonság a legfontosabb, hogy igazán jól tudjak teljesíteni. Az MKC csapata, az edző személye, a szakmai stáb, a környezet, a szurkolók mind arra ösztönöztek engem, hogy visszatérjek Mosonmagyaróvárra. Siófokon egy plusz egy éves szerződésem van, de kértem, hogy tekintsünk el a második év életbe lépésétől. Érdről nem szívesen mentem el, de az ismert problémák, a csapat szétesése után nem volt más választásom. Siófokra nagy reményekkel igazoltam, de most mindenképpen váltani akartam, nem is gondoltam arra, hogy maradjak. Több klub is megkeresett, de az is megerősítette a szándékomat, hogy a klub és én is hosszú távú szerződésben gondolkodtunk, amelynek végül három éves megállapodás lett az eredménye. A szezon hátralévő részében természetesen mindent meg fogok tenni a jelenlegi csapatom sikeréért, amit tudok kezelni, hiszen profi sportolóként, voltam már ilyen helyzetben. Egy jó nyári felkészülés után pedig őszintén remélem, hogy irányítóként, a belső posztokon tudok majd segíteni abban, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár tovább fejlődjön, meghatározó csapattá váljon.

Két irányt határoztunk meg, amikor azon kezdtünk gondolkozni, hogy kivel pótoljuk a játékot abbahagyó Tilinger Tamarát - tette hozzá Dr. Hoffmann László a klub szakmai igazgatója. - Az egyik az volt, hogy a kiválasztott kézilabdázó ugyanazt a minőséget képviselje, tehát eredményes, gólerős játékos legyen, miközben ki is tudja szolgálni a társait. A másik feltétel pedig az volt, hogy a múltjával, a tudásával és a személyiségével képes legyen egy vezér szerepre. Kizárólag magyar játékos jöhetett számításba és ezért nagyon örültünk annak, hogy Tóth Gabriella elfogadta az ajánlatunkat. Gabi elmondta, hogy az elmúlt időszakok kálváriái után, egy nyugodt helyre vágyott, ahol csak a játékra kell koncentrálnia. Megtisztelő, hogy bennünk érzi ezt a biztonságot és ezért hosszú távra kötelezte el magát. Tóth Gabi minden tekintetben megfelel a mi elvárásainknak, tehát a játéktudása és tapasztalata is megvan ahhoz, hogy a pályán vezesse a csapatunkat.

Tóth Gabit egészen kis kora óta ismerem, dolgoztunk is együtt a korosztályos válogatottakban, ahol láttam, hogy kivételesen tehetséges játékos - folytatta Gyurka János az MKC edzője. - Tizenhat évesen már élvonalbeli kézilabdázó volt, olyan egyéniség tehát, akire fel lehet nézni, aki példakép lehet a mi fiataljaink számára. Nagyra tartom az egyénisége, a magas játéktudása, a munkabírása és a tapasztalata miatt, ezért nagyon örülök, hogy hosszabb távra érkezik. Több célunk is lesz a közös munkával, mert egyrészt vele gazdagodik majd a csapatunk repertoárja a szerkezetben és a játékban. Másrészt pedig szeretném, ha visszatérne a tudásának megfelelő szintre, tehát a magyar válogatottba, mert neki ott van a helye. Biztos vagyok abban, hogy képes lesz a megalkuvás nélküli munkára, amivel még sok sikerhez segíti majd az MKC csapatát.


FORRÁS: MOSONMAGYARÓVÁRI KÉZILABDA CLUB 2021. február 02.